תחושה רעה בפה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

02/09/2021 | 21:41 | מאת: דרור

NV מה גורם לצרבת כרונית ובמיוחד הרגשה של חמוציות בפה אחרי אוכל / בבקרים + לילה יש פתרון לזה ?

דרור שלום, קיימים מגוון גורמים לצרבת ולעניין זה (כמו גם בירור רפואי) אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה/ גסטרו המטפל בך. בהיבט התזונתי יש מגוון שינויים תזונתיים שניתן לבצע על מנת להביא לשיפור במצבך. בתור התחלה יש להימנע מאכילה בסמוך לפעילות גופנית או לפחות 3 שעות ממועד השינה. יש הימנע מארוחות מטוגנות או שומניות במיוחד. רצוי להימנע/ לצמצם צריכת קפאין ואלכוהול ובמידה ורלוונטי במקרה שלך גם עישון. מעבר לכך קיימים מאכלים מסויימים שיש לשים אליהם לב כמו עגבניות ושימוש בתבלינים חריפים. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבחינת הרגלי האכילה שלך ובניית תפריט אישי מותאם אישית שיקל על מצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי