בן 21 סובל מטופל PPI לצרבת

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

04/08/2021 | 14:44 | מאת: אדם

לכבוד הדיאטנית, שלום רב אני בן 21 ברקע יש לי בקע סרעפתי (דלקת בוושט שטופלה) וושט היפרסנסיטיב. אני מטופל בלנטון 30 מ"ג, כדור ליום. לאחרונה שמתי לב שכשאני שותה נס/קפה הפוך/שוקו, בעצם כל דבר שמכיל חלב זה גורם לי אחרי זה לפעמים לצרבות ולפעמים לכאבי בטן גם. רציתי לשאול האם יכול להיות שאני רגיש לחלב? או שאולי הכדור שאני נוטל גרם לי להיות רגיש לחלב? [זה התחיל כמה זמן אחרי שהתחלתי ליטול את הכדור, כמה חודשים אחרי שנטלתי את הכדור]. אודה לתשובתך, בתודה מראש

אדם שלום, בטווח הקצר חלב יכול להקל על תחושת הצריבה אבל לאחר מכן יכול להיות לו אפקט ריבאונד והוא עלול להגביר דווקא את הצרבת. בנוסף משקאות המכילים קפאין מרפים את הסוגר בין הושט לקיבה ובכך מקלים על חומציות הקיבה להגיע לוושט. בהיבט של כאבי בטן ייתכן שקיימת אצלך רגישות לחלב. אתה יכול לבצע מבחן נשיפה ללקטוז או לחלופין לנסות לעבור לחלב נטול לקטוז (או לאור הצרבת לשקול תחליפי חלב צמחיים). בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי