מאכלים מומלצים לצרבתיים

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/08/2021 | 23:41 | מאת: לא מאובחן אבל חווה צרבת

שלום,אני סובל מצרבת כמעט על בסיס יום יומי. אשמח לקבל עצות על מאכלים שאפשר לאכול שעוזרים לטפל בבעיה(אם אפשרי לצמיתות), וגם מונעים את תחושת הצריבה. תודה רבה

שלום רב, בתור התחלה, כמי שמעיד על עצמו שסובל מצרבת על בסיס יומיומי יש מקום תחילה לפנות לרופא משפחה או גסטרואנטרולוג להתייעצות. בהיבט התזונתי ההתייחסות נוגעת יותר למניעת היווצרות הצרבת מאשר לדיכוי תחושת הצריבה הקיימת. יש חשיבות רבה לסדר ארוחות, גודלן, פערים בין ארוחות, שעת הארוחות וכדומה. כמו כן מומלץ לצמצם צריכת קפאין, אלכוהול, מאכלים חריפים ולהימנע מעישון. בנוסף רצוי להימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. בכל מקרה יש מקום להתייעץ גם עם דיאטנית גסטרו לבניית תפריט מותאם אישית ומניעת חסרים או הימנעות שלא לצורך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי