דלקת בוושט וריפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

24/07/2021 | 21:02 | מאת: מיכל

שלום בת 26, סובלת מדלקת בוושט וריפלוקס האם במקרה כזה אפשר לתבל את סלט הירקות בשמן ובלימון? או שעדיף לאכול אותם חיים? חושבת שפעם כשאכלתי את הסלט עם תיבול פחות הרגשתי ריפלוקס מאשר כשאכלתי את הירקות חיים האם זה הגיוני? מצד שני לימון הוא חמוץ אשמח לתשובה תודה

מיכל שלום, לימון יותר מפריע לעניין הדלקת מאשר לעניין הריפלוקס ופחות מומלץ בשלב זה. עם השמן עצמו אין בעיה למעט כאשר מדובר בכמות גדולה. שומן עשוי לעכב את ריקון הקיבה ולהרפות את הסוגר שמאפשר את עליית תוכן הקיבה לכיוון הושט. יחד עם זאת, אין הכוונה להימנע מצריכת שומן אלא להימנע ממזונות מטוגנים או שומניים במיוחד. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

25/07/2021 | 05:45 | מאת: מיכל

תודה רבה! מה לגבי שתיה של תה? האם עדיף להימנע? האם יש תה מומלץ? תודה

היי מיכל, מותר. עדיף חליטות ללא קפאין. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי