רפלוקס ותזונה מתאימה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

23/06/2021 | 13:46 | מאת: מישהי

כשנה אני סובלת מצרבות וכל הנלווה לכך. עשיתי חלק מהבדיקות הנדרשות ואני באמצען של בדיקות נוספות. אבחנתו של הרופא שמדובר ברפלוקס וכתוצאה מכך החלטתי לשנות אורח חיים מבחינה תזונתית.אני משתדלת להמנע מכל המאכלים המטוגנים וכדומה על מנת להקל את הצרבות אבל אין ממש ישועה. הצרבות ממשיכות ואיתן כאבי בטן וקשיים בגרון. בהתקפי הצרבת ניסיתי לאכול מגוון דברים המקלים על ההתקפים כמו שקדים, מלפפונים אבל גם אם יש הקלה היא לטווח הקצר בלבד. אפילו ניסיתי לשתות סודה לשתייה.... האם יש עוד דברים שאפשרי לשנות או לקחת על מנת להקל? ניתנה לי תרופה המקלה על צרבות אבל לעת עתה אני נמנעת לקחת. גם כי אני לא ממהרת להכניס תרופה לגוף וגם כי הבדיקות עוד לא הסתיימו ובחלקן אסור לקחת תרופות נוגדות חומצה. מה ניתן לעשות? אני מיואשת. מרגישה שהמצב הבריאותי משתלט עלי במקום שאני עליו. תודה מראש על העזרה!

23/06/2021 | 13:47 | מאת: מישהי

אני בת 26, עוד מעט 27.

שלום רב, בתור התחלה את מתנהלת נכון בכך שאת נמנעת ממאכלים מטוגנים. קחי בחשבון שהנחייה זו נכונה בכלליות למזונות שומניים ולכן יש להיזהר גם מצריכה מרובה של שומנים בריאים כמו טחינה או שמן זית. מעבר לכך יש חשיבות גדולה לגודל וסדר הארוחות. רצוי להימנע מארוחות גדולות ויצירת פערים בין הארוחות. כמו כן יש להימנע ממשקאות מוגזים ולצמצם צריכת אלכוהול. הנחייה נוספת היא להימנע מפעילות גופנית או שכיבה בסמוך לאכילה. בכל מקרה הייתי מתייעצת עם הרופא ומעדכנת אותו שאת לא עושה שימוש בתרופה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי