בליעת אוויר אארופגיה

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

19/06/2021 | 14:23 | מאת: יונית

שלום, מזה חצי שנה אני סובלת מאירופגיה, בעיה של בליעת אוויר. אין לי צרבות לכן אומפרדקס לא עוזר. בדיקת גסטרוסקופיה יצאה תקינה. הגרפבים נמשכים מהבוקר עד הלילה. רופא גסטרו אמר שאין לו פתרון לבעיה. האם יש מרפא לבעיה הזאת?

יונית שלום, ניתן לנסות להקל על מצבך במספר גישות טיפוליות שיכולות גם להיות משלימות. בהיבט התזונתי יש להקפיד ללעוס היטב ולאט, להימנע מאכילה מול מסכים, להימנע ממשקאות מוגזים ובמקביל להתייחס למאכלים אשר מרפים את הלחץ על הסוגר בין הושט לקיבה או מאכלים אשר מעכבים את פינוי הקיבה. לשם כך יש לפנות לדיאטנית גסטרו להתאמת תפריט אישי. בהיבט הרגשי, לעתים קיים קשר בין מצבי לחץ וחרדה לבין אירופגיה. אני אישית מטפלת במקביל לתזונה גם בביופידבק משולב CBT אך ניתן לפנות גם לטיפולים אחרים בהתאם לצורך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי