כאבים ברום הבטן צרבת וכאבי גב

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

19/06/2021 | 11:19 | מאת: שרה כהן

הייאני בת34,הכל התחיל לפני שנה שהרגשתי כאבים בקיבה והרום הבטן מחווה בבחילות וצרבות.עשיתי בדיקת גסטרו אנדוסקופייה פעמיים שיצאה תקינה בנוסף אולטסאונדבטן עליונה שגם היה תקין נאמר לי ע י גסטרולוג כי יש לי אולי מעי רגיש. הכאב בא וחולף אך לאחרונה התחיל לי כאבי גב(בשכמה הימנית והצוואר) בנוסף לבחילות ולצרבות,כאב זהמחמיר בלילה ולא נותן לי לישון. מה עלי לעשות

שרה שלום, לעניין כאבי הגב אני ממליצה לך להתייעץ עם רופא ולבצע בירור נוסף במידת הצורך. באשר למעי הרגיש ויתר התסמינים של מערכת העיכול, ניתן לבצע מגוון התאמות תזונתיות. בגדול ההנחיות הן להקפיד על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום, להפסיק לאכול כ- 3 שעות לפני השינה, להימנע מפעילות גופנית בסמוך לאכילה, לצמצם צריכת קפאין ואלכוהול, לצמצם צריכת מאכלים שומניים או מטוגנים ועוד. יחד עם זאת, לרוב מעי רגיש מצריך התייחסות יותר מותאמת אישית ולשם כך הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי