דלקת בוושט, בקע וריפלוקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

14/06/2021 | 22:18 | מאת: מיכל

שלום, אני סובלת מריפלוקס ,דלקת בוושט ובקע סרעפתי פרט לתרופות שאני לוקחת רציתי לשאול מבחינת תזונתית. 1. שמעתי את ההמלצה של לא לאכול שלוש שעות לפני שינה, ולאכול ארוחות קטנות. לעיתים קורה שאני לא אוכלת 3 שעות לפני שינה ושהארוחה האחרונה שלי הייתה קטנה, ואז מתחיל להתעורר רעב עוד לפני שאני הולכת לישון. אין לי בעיה לישון עם הרעב הזה השאלה אם זה לא גם כן גורם לריפלוקס? מה ההמלצה? 2. האם יש המלצה לא לשתות מים אחרי הארוחה האחרונה לפני השינה כדי לא לעלות את נפח הקיבה? תודה רבה

מיכל שלום, 1. אכן ההמלצה היא להימנע מאכילה ב- 3 השעות שלפני השינה ומומלץ גם לישון עם כרית מוגבהת. אם באופן קבוע את רעבה לאחר ארוחת הערב הייתי מנסה להגדיל מעט את נפח הארוחה או לבדוק את הרכבה ולוודא שהיא מכילה את כל אבות המזון. כמו כן אינני יודעת עד כמה את מגיעה רעבה לארוחת הערב ואולי יש לשקול להגדיל דווקא את ארוחת הביניים שקודמת לארוחת הערב. 2. אין בעיה עם שתיית מים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי