שינוי תזונתי לא עזר לבינתיים

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

02/05/2021 | 12:52 | מאת: לוי

שלום. לפני כחמש שנים התחילו כאבים קלים ותחושת בעירה באזור החזה, הייתי אז מעשן וגם נטלתי באותה תקופה תרופה נוגדת דלקת. לאחר התלונה הרופא נתן לי אומפרדקס למשך חודש או חודשיים. לאחר הסיום עשיתי בדיקת אנדוסקפיה תקינה. יחסית זה עבר ואז מדי פעם היו לי צרבות והייתי לוקח טאמס. לאט לאט עם הזמן זה חזר להיות יותר ויותר, עד שבשנתיים האחרונות בערך זה על בסיס יום יומי. לפני כמה חודשים הרופאה אמרה לי שכנראה יש לי סוגר רפוי ושאקח אומפרדקס לכל החיים. אכן לקחתי לכשלושה חודשים (לוסק, כי קניתי לפני בלי מרשם אז המשכתי עם זה) אבל קראתי הרבה שזה לא בריא ויכול להזיק בטווח הרחוק, וגם סבלתי קצת מתופעות לוואי של שלושלים וכדומה. החלטתי לנסות שינוי תזונה. קיבלתי רשות מהרופאה להפסיק את האומפרדקס/לוסק, והתחלתי לאכול רק את המאכלים המותרים. אני אוכל בעיקר ירקות ירוקים עם טחינה ולחם מלא תוצרת בית (לא אוכל בשר, עוף גבינות קפה מטוגן וכו׳), ועדיין (עבר שבוע וחצי מאז ההפסקה) יש לי כל הזמן צרבת שאף התגברה. בעבר היה לי רק בלילה ועכשיו היא מופיעה גם על הבוקר (עוד לפני האוכל), במשך היום אחרי כל ארוחה קטנה. לבינתיים לוקח טאמס מדי פעם. מאוד מבולבל מה לעשות, כי אני מעדיף שינוי תזונה, גם בשביל הבריאות בכלל. אני בגבול של משקל תקין אבל קרוב לעודף משקל, מלא עם כרס קטנה... א) מדוע השינוי התזונתי לא עוזר לי? ומה אפשר לעשות בנידון? ב) קראתי המלצה על תוסף בשם Helico Bacstop - האם כדאי?

שלום רב, שינוי תזונתי עשוי להיות בעל מגוון רבדים, לדוגמה: 1. סוג המזונות הנאכלים כמו מאכלים שומניים ומטוגנים (לא רואה הצדקה להימנע לחלוטין מבשרים וגבינות). 2. סוג המשקאות כמו משקאות המכילים קפאין או ומשקאות מוגזים. 3. התנהגות האכילה כמו אכילה מסודרת, לעיסה איטית, כמויות קטנות, הימנעות מאכילה בסמוך לשינה ועוד. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו שתסייע לך בבניית תפריט מותאם למצבך ומניעת מצב של חסרים תזונתיים או הורדת מאכלים שלא לצורך. לעניין תוסף התזונה - אין תרופות קסם. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי