צרבות למרות נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

25/03/2021 | 00:05 | מאת: איציק

שלום רב, יש לי בקע סרעפתי ודלקת בוושט וגם היפרסנסטיב וושט. אני רזה. רציתי לשאול האם יש לצרבות קשר לאוכל? אני לוקח סותרי חומצה אבל בכל אופן לפעמים יש צרבות וזה לאו דווקא ביום שאכלתי משהו חומצי ולאו דווקא שאכלתי בכלל, לפעמים אני אוכל שעות לפני ועדיין יש.

איציק שלום, לתזונה יש השפעה מרובה על צרבות. קיימות מגוון הנחיות תזונתיות בהתייחסות לצרבות ביניהן הקפדה על ארוחות קטנות, הימנעות מפערים גדולים בין הארוחות, צמצום מאכלים שומניים ומטוגנים, צמצום שתיית אלכוהול וקפאין ועוד. אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לקבלת התייחסות מתאימה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי