צרבת כרונית תזונה מאוזנת

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

01/03/2021 | 23:18 | מאת: סיגל

כאשר מתחיל לי התקף צרבת הוא לרב נמשך כמה שבועות טובים, הפעם אני רוצה להתמודד בלי תרופות . אני לא יודעת אם יש לי עודף חומציות או תת חומציות, איזה מזון מתאים לשני המצבים כך שאולי אצליח לצאת מההתקף ללא כדורי מרשם . האם את ממליצה על משקה אלוורה שזה ממש חזק? תוסף של אבץ? בשוטף אני לוקחת מגנזיום, ויטמין די וK ביחד ופעמיים בשבוע B12.

סיגל שלום, בתור התחלה יש להתייעץ עם רופא במידה ואינך מעוניינת בתרופות על מנת לוודא שאין חשש מנזק לוושט או סיבוכים אחרים. בהיבט התזונתי יש להקפיד לאכול ארוחות קטנות ולהימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. יש להימנע מביצוע פעילו גופנית או שכיבה בסמוך לאכילה. מעבר לכך רצוי לצמצם צריכת אלכוהול, קפאין ומשקאות מוגזים ולהיזהר ממאכלים חומציים, חריפים או מתובלים במיוחד. לגבי התוספים, מבחינתי הם אינם רלוונטיים לעניין הצרבות ותלויים בתזונה שלך ותוצאות בדיקות הדם. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי