בן 20 עם צרבות מטופל בלנטון

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

24/12/2020 | 20:05 | מאת: אדם

שלום רב אני בן 20 אני מטופל בלנטון 30 מ"ג בעקבות צרבות בלילות עד לפני כמה חודשים למרות שלקחתי את הכדור היו המון פעמים שהיות לי צרבות חזקות עד הגרון ולפעמים ממש כאב בחזה עד שהבנתי שיש צורך להימנע ממאכלים מסוימים והפסקתי לשתות קפה, תפוז לימון רציתי לשאול מהם המאכלים שגורמים לצרבות? ומה המאכלים שעוזרים במניעת צרבות? אני חושב שמלפפון עוזר לי למנוע האם זה נכון? תודה מראש

אדם שלום, לצד ההנחיות התזונתיות הכלליות המתייחסות לצרבת, יש לקחת בחשבון שקיימת שונות בין אנשים. בתור התחלה חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות פזורות על פני היום והימנעות מפערים גדולים או ארוחות גדולות במיוחד. רצוי להימנע מאכילה כ- 3 שעות לפני השינה. עוד, יש לצמצם צריכת מאכלים מטוגנים ועתירי שומן. בנוסף עישון, אלכוהול, קפאין, מנטה, נענע מאכלים חריפים ושוקולד פחות מומלצים. המטרה היא יותר למנוע את תחושת הצריבה מאשר לטפל בה נקודתית. יחד עם זאת, בהופעת צרבת העדפה שלי היא להמליץ על מאכלים יבשים כמו קרקרים או בייגלה למרות שקיימים מגוון מאכלים שעשויים לגרום להקלה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי