צרבת ואומפרדקס

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

30/07/2011 | 09:36 | מאת: משה

שלום רב סובל מזה 6 שנים מצרבת{עקב החזר וושתי}לאחר טיפול באומפרקס 20 מג פעם ביום במשך 6 שנים שעזר מאוד,התחילו שוב צרבות קשות ובהוראת הרופא עברתי ל 20 מג פעמים ביום.הטיפול עזר למשך חודש וחצי וכרגע מספר שעות לאחר נטילת הכדורים אני מרגיש תחושה של בחילות{לא דווקא צרבת}האם 1. זה תופעת לוואי של התרופה?2.האם לנסות לרדת במינון?3.האם כדיא אחרי 6 שנים להחליף תרופה כי האומפרדקת כבר לא אפקטיבי? אודה לתשובתכם

01/08/2011 | 01:18 | מאת: פרופ' רם דיקמן

הפחת לפעם ביום ואם שוב הצרבת תחזור, החלף לסוג כדור אחר - לנטון לדוגמא במינון 30 מג' ליום ועד פעמיים ביום. כמו כן - בצע גסטרוסקופיה.בהצלחה.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי