ריפלוקס קשה או הליקובקטר מה זה?

דיון מתוך פורום  צרבת - ייעוץ תזונתי

02/07/2011 | 20:57 | מאת: יעלה

שוםלפורום- מזה כשנה וחצי סובלת מבעיות קשות בכיבה זה התחיל בכאב גרון כרוני שאובחן כריפלוקס. אומפרודקס פעמיים ביום הביא להקלה עצומה. לאחר מכן הפסקתי לקחת והתופעה חזרה שוב ביתר שאת. ניבדקתי להליקובקטר ונמא חיובי טופלתי באנטיביוטיקה והיית ההקלה עצומה מס חדשים פשוט כייף. ואז שוב הכל חזר. נפיחות וגזים הרגשה שכל האוכל נמצא ממש בגרון. ולפעמים עציריות.יש לי רעשים בבטן. אין לי ממש כאבים וזה לא מעיר אותי מהשינה . אך יש לי בחילות נוראיות בבקר ולפעמים עד הצהריים. האם ריפלוקס הוא דבר כל כך קשה? האם ייתכן שהחיידק חזר כפי שחושבת הרופאה שלי? אני מאד פוחדת לעשות בדיקה פולשנית מה עושים? מתה מפחד שאמות מזה. אם יש מישהו שסול מכך אנה שיענה

06/07/2011 | 23:11 | מאת: פרופ' רם דיקמן

רפלוקס זאת בעיה כרונית ולא חולפת, אפשר לטפל בה עם כדורים להשגת אייכות חיים טובה וזה מה שעלייך לעשות. קיימת גם אופציה של ניתוח ויש לשמור כמובן על הרגלי חיים ומשקל. תוכלי להיוועץ ברופא גסטרו לצורך דיון המקרה שלך, בהצלחה.

מנהל פורום צרבת - ייעוץ תזונתי