האם יש קשר

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

03/11/2016 | 07:02 | מאת: נח אורלנד

האם יתכן קשר בין שבץ מוחי בגזע המח פונס וגשרון ששוקם לפני חצי שנה בן 82. יכול להופעה של חסימה של שלפוחית השתן? הפעם הראשונה לפני כן שהיתה חסימה מלאה היתה שנתיים לפני מיד אחרי ניתוח בהרדמה מלאה. וכעת אחרי השבץ. סוג זה של שבץ קשור בשליטה בשרירים וקורדינציה? יש תרגול שניתן לעשות לתיקון המצב? או שזה אבוד? ברקע יש טיפול באומניק ואובדרט.

שלום נח. בדרך כלל פגיעות עצביות כמו שבץ גורמות יותר להתכווצויות לא רצוניות של שריר השלפוחית. פחות לחוסר יכולת להטיל שתן. סטטיסטית, רוב הסיכויים שמדובר בהגדלה של הערמונית שגורמת ללחץ על השופכה וחסימה של יציאת השתן מהשלפוחית. יש בדיקות שניתן לעשות כדי לבסס את האבחנה, ובמידה שטיפול תרופתי כבר לא עוזר, צריך לשקול טיפול ניתוחי.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית