ניתוח להסרת שלפוחית שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

26/10/2016 | 19:50 | מאת: רבקה הוכברג

שלום רב יש לי שאלה ,אחי לוקח מדללי דם וגילו לו לפני כשנה קרצינמה בשפוחית השתן, משך שנה הוא עבר כריתה של הגידול וקיבל טיפול על ידי שטיפות מקומיות, לפני כחודשיים הגידול חזר ונקבע לו תור לניתוח רדיקלי להוצאת השלפוחית ויצירת סטומה בגלל הגיל, הניתוח החל ובאמצע הניתוח אחי החל לדמם קיבל מספר מנות דם ונאלצו אחרי 3 שעות להפסיק את הניתוח, אחי נשאר מונשם ומורדם , נאמר לנו שלמחרת יאלצו לנתח אותו שוב כדי לסיים את הניתוח, אני אחות במיקצועי כבר 40 שנה לא שמעתי על ארוע כזה האם ניתן להפסיק את הניתוח באמצע ולמחרת להפסיק, אשמח לשמוע תודה ריקי

שלום רבקה. בניתוח כמו כריתה רדיקלית של השלפוחית והטיית שתן למוליך איליאלי (זה השם של הסטומה) יש כמה שלבים. במידה והמנותח הוא לא יציב ויש חשש לשלומו אם ממשיכים את הניתוח, ניתן להפסיק את הניתוח, אם הוא לא מדמם באופן פעיל, לייצב אותו, ולהמשיך את הניתוח כשהוא במצב יותר בטוח.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית