שאלה להמשך טיפול לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/09/2016 | 18:17 | מאת: אלי

בן 52 PSA לפני ניתוח15.9 , לאחר ניתוח נמצא גליסון 5+4 PT3B עם PSA לאחר חודש וחצי 0.11 ושוליים לא נקיים. מה הדחיפות להתחיל בהקרנות במצב כזה , כמה זמן רצוי להמתין בין הניתוח להקרנות האם יש תקופת מינימום להמתנה לצורך החלמה , אני מרגיש טוב ושולט בשתן בד"כ. האם קצב עלית PSA יכול להיות מהיר במצב כזה או שהמתנה של חודשים בין הבדיקות הוא סביר ? סטטיסטית מה שיעורי ההחלמה בנתונים כמו שלי ??

שלום אלי. במצב שאתה מתאר, יש יסוד סביר לחשוש שעדיין יש תאי סרטן בגוף. אנחנו יודעים שאם לא מחכים שה-PSA יעלה, אלא מטפלים בהקרנות, זה משפר את הפרוגנוזה. בכל זאת, ממתינים לפחות חודשיים שלושה עד להחלמה של אזור הניתוח ולחזרת השליטה על השתן. לגבי שעורי ההחלמה, אם לא היה סרטן בקשרי הלמפה שהוציאו יחד עם הערמונית, ואם תעבור את ההקרנות, יש סיכוי של כ-70% לא למות מסרטן ערמונית ב-15 שנים הקרובות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית