PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

31/08/2016 | 14:05 | מאת: פיני

שלום ד"ר נכבד.אני נמצא במעקב psa כ5 שנים עקב סרטן ערמונית במשפחה. להלן תוצאות psa. Psa2.83-8/12 Psa2.55-9/13 Psa3.11-2/15 Psa2.85-3/15 Psa3.38-3/16 Psa3.46-5/16 בבדיקות רקטאליות ערמונית חלקה מעט מוגדלת כ38 גרם(באולטרסאונד) כמו כן יש לי אבן קטנה בכליה. קם 1-2 פעמים בלילה. מטופל באקספורג ליתר לחץ דם.(מאוזן) סיאליס 5 מג בן 55 מצב בריאות תקין. שאלה: האם עליה מתונה כמו אצלי בערכים של psa נחשבת תקינה המאפשרת להישאר המעכב, או אלי לעבור ביופסיה לאור מקרה של סרטן ערמונית מדרגה ראשונה (אח)? תודה על העזרה. בכבוד רב פיני.

שלום פיני, השינוי ב-PSA הוא באמת מאוד מתון. לאור הנתונים שמסרת, אני מעריך שהסיכוי לגלות תאי סרטן אם תעבור ביופסיה יהיה 20-25%. אבל, ברוב המקרים שמגלים תאי סרטן, מדובר בסוג שהוא מאוד לא אגרסיבי, ושלרוב אין צורך לטפל בו. אני מעריך שהסיכוי שיאובחן בביופסיה סרטן שהוא משמעותי קלינית נא סביב 4%. כלומר, מתוך 100 גברים עם הנתונים שלך שיעברו ביופסיה, יתגלה סרטן משמעותי בארבעה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית