MRI בדיקת לאחר מיפוי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/04/2016 | 11:11 | מאת: טוש

שלום, האם תוצאה תקינה של MRI ערמונית, PSA תקין מייתרת את הצורך בביופסיה MRI/US/FUSION ? MRI בוצע בעקבות מיפוי גליום 68 שבו הייתה קליטה חזקה בערמונית ללא ממצע מורפולוגי ויתכן שהקליטה פיזיולוגית. תודה על תשובתך

שלום. אם ה-MRI לא מראה נגע חשוד לסרטן בערמונית, אין לאן לכוון את הביופסיות בטכנולוגיה של ה-MRI/US fusion. עדיין אפשר לעשות ביופסיות ערמונית רגילות (בהכוונת US). אם ה-MRI תקין, עדיין יש סיכון של עד 15% לאבחן סרטן משמעותי בביופסיות ערמונית רגילות. מידת הסיכון לאבחון סרטן משתנה מאדם לאדם ומושפעת מהגיל, ה-PSA, הממצאים בבדיקה רקטלית, רקע משפחתי, עבר של ביופסיות קודמות ועוד. אני ממליץ לך להתייעץ עם האורולוג המטפל לגבי מידת הסיכון שלך ולפי זה לשקול ביופסיות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית