סרטן שלפוחית השתן - תוצאות ציסטוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

10/04/2016 | 20:24 | מאת: יעל

בת 62. בדוח נתוח מה-1.9 נמצא:שופכה תקינה, רירית טרבקולרית, לטרלית לפיה הימנית גידול פפילרי 1*1.5 שיטחי וכן גידול שיטחי בדופן אחורי מימין. פיות זוהו תקינות. תשובת הביופסיה:התקבלה צנצנת ובה מספר פרורי רקמה בנפח 0.1 סמ"ק: bladder, transurethral resection: -papillary urothelial carcinoma, low-grade -no evidence of invasion -muscularis propria not present קיבלתי BCG פעם ראשונה 6 סדרות, ופעם שניה 3 סדרות וכך אני אמורה להמשיך. בציסטוסקופיה לאחר הסידרה השניה נכתב: רירית מעט טרבוקלרית והיפרמית ללא גידול, פיות זוהו תקינות. מה פירוש רירית היפרמית. האם נובע מהשטיפות, האם זה מעיד על תהליך גידולי, האם יכול להיעלם . אני מאד מודאגת. בתודה מראש על תשובתך

שלום יעל. היפרמיה זו זרימת דם מוגברת. כשאומרים רירית היפרמית מתכוונים לרירית שכלי הדם גדושים בה. תכל'ס זה נראה כמו אזור אדמדם. ברוב המקרים זו עדות לדלקת, וזה די שכיח לאחר טיפולי BCG. זה בהחלט יכול להיעלם בהמשך.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית