PSA לאחר כריתת הערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

28/03/2016 | 22:43 | מאת: שאול

לפני 12 שנים עברתי כריתה רדיקלית בגלל סרטן הערמונית. למרות ה"רדיקליות" נשארה רקמה ולכן ה PSA מעולם לא ירד ל 0. נהפוך הוא, הוא עולה בהתמדה. הערכים של ה PSA הם סינוסואידליים, עולים ויורדים, אבל הגרף הוא בעליה. אני עושה בדיקה אחת לחצי שנה והתוצאה בחודש 3/16 היתה 0.756. 3 פעמים נשלחתי לעשות MRI אנדו-רקטאלי כדי לבדוק אם יש שינוי ברקמה שנשארה. אין. עשיתי באוקטובר 2015 PSMA PET CT. היה בסדר. מה היית עושה במקרה כמו שלי? אגב, המנתח שלי, אורולוג מפורסם מאד, הציג את המקרה שלי באחד הפורומים שהשתתף בהם, כדי להראות ש PSA גדול מ 0 אחרי כריתה, לא בהכרח מראה על בעיה. תודה

שלום שאול. בערכים כאלה נמוכים של PSA אחרי הניתוח אנחנו מתבלטים אם ה-PSA מגיע מתאי ערמונית שנשארו או מתאי סרטן. כדי להחליט מה סביר יותר אנחנו משתמשים בנתונים של הפתולוגיה מזמן הניתוח, קצב עליית ה-PSA, ובנתונים נוספים. אני לא מכיר את כל הנתונים במקרה שלך, אבל אני יכול להבין את המחשבה שסביר מאוד שמדובר בתאי ערמונית שנשארו ולא בתאי סרטן, לאור ה-PSA שלא מציג מגמה של עליה, ושנשאר בערך כל כך נמוך גם 12 שנים לאחר הניתוח.

29/03/2016 | 11:37 | מאת: שאול

תודה על התשובה. כמו שכתבתי, ה PSA דווקא כן מציג מגמת עלייה. איטית, אבל קיימת. בסה"כ הוא עלה פי 3.5 ב 12 שנים. אתה אומר שהוא נמוך, למרות העלייה הזו, והשאלה היא, האם יש איזה גבול/ערך, שממנו אומרים: מכאן אנחנו משנים גישה ומתייחסים לזה יותר בחומרה? האם יש הגיון לעשות עוד PSMA חצי שנה אחרי שעשיתי? ערך הגליסון שלי היה 6. תודה

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית