המשך שאלת הדלקות החוזרות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

01/02/2016 | 10:28 | מאת: עינת

"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך, אכן מדובר בזיהומים שצומחים מעל 100,000 כמעט בכל התרביות שתן שעשיתי ואלו הם שני החיידקים: escherichia coli ו- kleb.pneumoniae וכל אחד מהם הופיע 4 פעמים בכל פעם שצמחו. התרופה שקבלתי היו בד"כ zinat 500 מ"ג. עשיתי בשנת 2015 אולטרהסאונד ונמצאתי תקינה. לפני שהבנתי שהבעיה היא בדרכי השתן הייתי הולכת כל שני וחמישי לרופא נשים כי חשבתי ששם הבעיה אך כל פעם הבדיקה הייתה תקינה ( ב"ה), ולכן הבעיה ככל הנראה הינה בדרכי השתן, כעת שהתמונה יותר ברורה האם אתה ממליץ על משהו/תרופה/טיפול מסוים??, תודה רבה.

שלום שוב עינת. אני לא יכול להמליץ לך בלי לבדוק אותך. לכן אני חושב שהטיפול צריך להתנהל ע"י רופא מסויים. לחלק מהנשים, במיוחד אלו שהיו להם דלקות בדרכי השתן בילדות או אמא שגם לה היו דלקות שתן חוזרות, יש נטיה גנטית/פיזיולוגית להידבקות בחיידקים שגורמים לדלקות בדרכי השתן. כשאנחנו שוללים את כל הסיבות האחרות, שפירטתי בתשובה הקודמת, אנחנו ממליצים על טיפול מונע. מניעה יכולה להיות לגורמי סיכון, ע"י תכשירים לא-אנטיביוטיים וע"י אנטיביוטיקה, כשההמלצה היא ללכת מהקל לכבד. הדברים שהוכחו יעילים בצורה חד משמעית היא להפסיק שימוש בקוטלי-זרע (אם את משתמשת) ואנטיביוטיקה מניעתית אם באופן קבוע או רק לאחר קיום יחסי-מין. יש עוד דברים: טיפול בפרוביוטיקה נרתיקית שמכילה לקטובצילוס, או טיפול בחמוציות. יש עבודות שהראו שיפור, ויש עבודות שהראו שאין שיפור. סה"כ אי אפשר להגיד בוודאות אם זה עוזר. יש חיסונים בפיתוח למניעת הדלקות האלה, אבל לא ידוע לי שיש תכשיר למכירה בארץ.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית