ציסטה בערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

08/12/2015 | 15:55 | מאת: ד

שלום, בעקבות קושי בעת מתן שתן, הכולל: דחיפות ותכיפות, זרם שתן חלש ובמקרים של התאפקות ממושכת גם אצירת שתן, הופניתי לבדיקות שונות. בבדיקת TRUS, נמצאה ציסטה בערמונית שלוחצת על השופכה ולפי הרופא, עלולה לגרום לתסמינים לפחות באופן חלקי. ההמלצה היא לשקול לבצע MRI, בדיקה והקפאת זרע וניתוח TUR ROOFING. אשמח לדעת, מהו ניתוח TUR ROOFING, איך הוא מבוצע ומהן ההשלכות(כלומר: האם בלוטת הערמונית תמשיך לתפקד, גם לאחר ביצוע הניתוח)?

שלום. הניתוח נעשה ע"י הכנסה של מצלמה לשופכה וקילוף של רקמת הערמונית מעל הציסטה עד לפתיחה שלה. הפגיעה בתפקוד הערמונית תלויה בכמות הרקמה של הערמונית שמסירים. יתכן שיהיה פחות יצור זרע, ויכול להיות בעיות בשפיכה לאחר הניתוח. במקרים נדירים, יכולה להיות בעיה בשליטה על השתן.

13/12/2015 | 15:56 | מאת: ד

שלום, רשמת שעלולה להיות ירידה בייצור זרע ולפי מה שידוע לי, הזרע מיוצר באשכים. האם כוונתך הייתה להפחתה בייצור של נוזל הזרע? לגבי בעיה בשליטה על השתן, מדובר בקושי במתן שתן או חוסר יכולת להתאפק? והאם מדובר על מצב זמני לאחר הניתוח או קבוע?

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית