בדיקת פי סי אי לגבר בן 82

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

22/11/2015 | 20:04 | מאת: יצחק

אני בן 82. בפעם האחרונה שעשיתי בדיקת פי סי אי זה היה לפני כחצי שנה.כ כמה זמן רצוי לעשות בגילי והאם אני חייב לקבל הפניה מאורולוג או רופא משפחה

שלום יצחק. בדרך כלל מפסיקים לעשות בדיקות PSA באופן רוטיני בגיל 80. החשיבה היא שמכיוון שסרטן ערמונית היא מחלה שמתקדמת יחסית לאט ברוב המקרים, אם מאבחנים אותה מעל גיל 80, ברוב משמעותי של המקרים היא לא תספיק להתפתח במידה כזאת שצריך לטפל בה. לכן, אנחנו רוצים לחסוך את תופעות הלוואי והסיבוכים של ביופסיה בגיל הזה, כשהאבחנה לא תשנה את הגישה הטיפולית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית