שאלה חשובה דחופה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

25/10/2015 | 20:47 | מאת: סאמי

ד"ר שלום רב, אני שואל בקשר לאבא שלי עם פחד רב, אבא שלי עבר ניתוח ב2008 דך SPP ערמונית, עקב הגדלה ויצירת אבנים כל הזמן, אז המליצו לו על SPP, לפני הניתוח כל הזמן חש תכיפות וצריבה במתן שתן, עם רמות SPA 1.7. אחרי הניתוח בחודשיים עשו ביופסיה ולא היה סמן לממאירות. בחודש הארחון ב2015 עשה בדיקת SPA והיה לו 4.45 בהשוואה לשנה שעברה הה לו 1.75. שאר בדיקות הדם תקינות, המוגלובין 13.5 אלבומין תקין, והכל.. גם נויטרופילם WBC תקין ( בגבול הנורמה) האם יש חשד לדלקת בערמונית, או הגדלה שוב ? ממש מודה לך. אנחנו פשוט מאוד לחוצים נשמח להבהרות

שלום סאמי. PSA הוא חלבון שמופרש מתאי ערמונית. ידוע על קשר בין רמת ה-PSA לסיכוי לגלות סרטן בביופסיה. אבל יש אנשים עם PSA גבוה שאין להם סרטן, ויש אנשים שיש להם סרטן וה-PSA נמוך. ההחלטה לבצע שוב ביופסיה תלויה בהערכת הסיכוי לגלות בה סרטן שצריך לטפל בו, והאם התשובה באמת תוביל לטיפול. כדי להעריך את זה נכון צריך לדעת נתונים נוספים כמו: בן כמה אבא שלך? האם יש קרוב משפחה שיש לו סרטן ערמונית? מה מרגישים כשבודקים את הערמונית? ויש עוד. עליית PSA יכולה לנבוע גם בהגדלת ערמונית וגם מדלקת. הערמונית גדלה מאוד לאט, כך שרוב המטופלים שעוברים SPP לא צריכים לעבור ניתוח נוסף. כיוון שהערמונית גדלה לאט, אנחנו מצפים שעליית PSA בגלל גדילת הערמונית תהיה איטית. דלקת יכולה להקפיץ את ערכי ה-PSA. יש לו סמפטומים? שורף לו? כואב לו? הוא הולך הרבה לשירותים? קשה לו להתאפק? אפשר לעשות בדיקת שתן ולראות אם יש סימנים לדלקת.

28/10/2015 | 14:51 | מאת: סאמי

היי, הבנתי. אבא שלי בן 60. איו לנו במשפחה מישהו עם סרטן ערמונית, ואין לו שום סימן של תכיפות, דחיפות, קושי להתאפק וכו הוא רק סכרת אך מאוזן מזה כבר שנה וחצי.. מחכים לתור לאולטראסאונד אך בינתיים מאוד מודאגים האם יכול להיות מוטעה? או ייצור אבנים? או שגדלה שוב

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית