טיפול ב-BCG

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

21/10/2015 | 12:44 | מאת: יעל

שלום רב, התחלתי לקבל טיפול ב-BCG שהיה מלווה בדימומים ברמה בינונית עד לערב של אותו יום. הרופא אמר לי ב-3 הטפולים שכבר קיבלתי להשאר עם החומר רק לשעה. האם שהייה של שעה(מתוך השעתיים שמומלץ)עושה את העבודה כמו שעתיים? האם זה לא מוריד מההשפעה או ששעה ושעתיים זה אותו דבר . והאם למרות הדימומים לא כדאי להחזיק שעתיים? כ"כ האם הדימומים אינם מורידים את ההפקט של הטיפול. (נשארו לי עוד 3 טיפולים לסידרה הראשונה) בתודה מראש

שלום יעל. קודם כל טוב שחצי מהטיפולים מאחורייך. הפרוטוקול אומר לתת שעתיים. אנחנו מניחים ששהות יותר ארוכה של החומר בשלפוחית עוזרת, ואנחנו לא באמת יודעים מה המינימום שעוזר. במקרים שיש תופעות לוואי מורידים בכמות הטיפול או בכמות הזמן. הדימום עצמו, אם הוא קיים לפני הטיפול, הוא התוויית-נגד לטיפול, מתוך חשש לספיגה של החיידק לדם.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית