עליה בPSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

30/06/2011 | 22:15 | מאת: אהרון

בן 63 בבדיקה אחרונה PSA 4.2 לפני שנה 1.3 בבדיקת שתן לכללית נמצאו 250 לויקוציטים. האם יתכן כי העליה מקורה בדלקת הערמונית? היתה לי דלקת חריפה לפני מספר שנים.האם רצוי לקחת אנטיביוטיקה במצב כזה ואם כן לאיזה פרק זמן גם לאור העבר שלי.כמה זמן מסיום האנטיביוטיקה כדא לחזור על הPSA כדי לבדוק האם העליה בPSA היא כתוצאה מהדלקת. יש לי תור לאורולוג רק בעודהחודש וחצי והייתי רוצה לטפל קודם ולהגיע לאורולוג עם תוצאות לאחא טיפול האם יש צורך או חשיבות בבצוע אולטרסאונד דרכי שתן תודה אני קצת לחוץ מהקפיצה בPSA

02/07/2011 | 09:21 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

אתה שואל המון דברים אז ננסה קצת לעשות סדר: א. על השאלה האם יתכן - התשובה היא כן. אם תחשוב על זה תמצא שיש מעט מאוד דברים שהם בחזקת "לא יתכן". ואם זה יתכן האם זה מוכיח שהיתה לך דלקת? ב.האם רצוי לקחת אנטיביוטיקה במצב זה? לא ברור מהו המצב עדיין ולכן לא ניתן לענות על השאלה. אם אתה שואל אותי "האם יתכן שאתה - ד"ר ליבוביץ תעשה אבחנה דרך האינטרנט? אומר לך יתכן אך לא רצוי. עדיין אין תחליף למפגש רופא חולה ג. אתה רוצה להגיע לרופא לאחר הטיפול. זה לא נשמע לך קצת סדר הפוך? ד. אתה לחוץ מעליית ה PSA - את זה אני מבין ומקבל, אבל עליך לדעת שלא כל עליית PSA מבטאת סרטן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית