המשך אצירת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

24/05/2011 | 11:43 | מאת: דנה

תודה על תשובתך, רציתי לשאול אותך מהן הסיבות שיכולות לגרום לאצירת שתן? כפי שרשמת שאנדומטריוזיס אינה גורמת לאצירת שתן אלא בעיה אורולוגית חמורה יותר. ומהן הבדיקות שיכולות לתת מענה לחסימה?? מעבר לאורודינמיקה שיצאה חסימתית, וציסטוסקופיה שיצאה עם ממצא טבעתי סביב צאוור השלפוחית בחלק העליון שלו. תודה

24/05/2011 | 13:06 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

ב 98% ממקרי אצירת שתן בנשים הבעיה איננה חסימתית אלא בעיית התכווצות תקינה של כיס השתן. חסימה במוצא כיס השתן אפשרית (אך נדירה כאמור) כעקבות ניתוח או חבלה אחרת באיזור, בעקבות טיפול קרינתי ולעתים נדירות בשל שאת (גידול) ובכלל זה גם אנדומטריוזיס אם יש גוש מתאים כזה בשופכה עצמה. מהו ממצא טבעתי? גם הציסטוסקופיה וגן האורודינמיקה ניתנים לפרשנות ולכן לא די בסיכום הממצאים אלא אולי צריך לראות את הבדיקות עצמן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית