האם גידול התפשט מעבר לערמונית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

12/05/2011 | 09:55 | מאת: אלון

שלום דן, מכל החומר שקראתי עדיין לא ברור לגמרי מהם הכלים שמאפשרים לדעת אם הגידול מרוכז רק בערמונית או פרץ החוצה? האם בחלק מהביופסיות לוקחים גם דגימות מבלוטות לימפה או איפשהו מחוץ לערמונית? כי ראיתי בחלק מביופסיות של אנשים שרשום להם שאובחן שהגידול התפשט מחוץ לערמונית. כיצד אבחנה זו נקבעת? האם יש אפשרויות אחרות לדעת אם הגידול התפשט החוצה? עד כמה שהבנתי, PSA וגליסון לא מאפשרים את זה. בנוסף לפי מה שהבנתי צילום חזה, CT גם לא מראה. ולפי הבנתי גם MRI לא יכול להראות... אז השאלה היא האם יש איזשהם כלים לדעת אם הגידול נמצא רק בערמונית? תודה רבה מראש!

14/05/2011 | 00:31 | מאת: ד"ר דן ליבוביץ

אין דרך טובה לדעת זאת מביופסיה, והאפשרות היחידה היא במקרה בו הביופסיה כוללת גם רקמה הנצמאת מחוץ לבלוטת הערמונית (שומן, כיס שתן או שלפוחית זרע) ויש בה גידול אך זה מצב נדיר. אין גם כמעט בדיקות צילומיות (דימות) שעוזרות בעניין זה אם כי יש תקווה ש MRI יספק מידע בנושא זה לפחות בחלק מן המקרים. אין מבצעים ביופסיות מבלוטות לימפה. ולכן הדרך היחידה היא להעריך את הסיכון באופן סטטיסטי

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית