ניתוח שהסתבך,דחוף!!!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/05/2020 | 13:14 | מאת: אביהוא

שלום רב, פונה בכדיי לסייע לחבר במצוקה. התגלתה אבן בכליה, הרופא המליץ להוציאה בניתוח. לאחר הניתוח הראשון הוא אמר שהצינור השופכה צר מדי ולכן שם לי צינורית להרחבה. לאחר הניתוח השני הוא קבע שהאבן נמצאת במקום מסובך להוציאה ולכן הוא ריסק את האבן ושם צינורית כדי שבניתוח הבא הוא יוכל להוציא את שבבי האבן המרוסקת. יש לי חשש שמשהו לא התנהל כשורה אבל כמובן איני יכול לדעת. חברי עשה את התהליך דרך קופת חולים מכבי, חושש מאוד להמשיך עם הרופא,מה הוא יכול לעשות?

שלום. במצב אידיאלי, אפשר להיכנס, לרסק את האבן ולהוציא את הפירורים בפעם אחת. בדרך כלל משמאירים לאחר מכן צינורית לניקוז. מאוד יכול להיות שכשנכנסים השופכן הדוק מדי וצר והאבן נעוצה בו באופן כזה שקשה לעבור אותה כדי שניתן יהיה לרסק אותה ולשמור על בטיחות השופכן, ולכן משאירים צינורית כדי להרחיב את האזור. לא הייתי מתייחס למה שקרה כסיבוך דווקא, למרות ציפיותיך לסיים הכל בפעם אחת. עם זאת, כיוון שאתה עומד לפני עוד פעולה בהרדמה, אתה יכול להתייעץ עם רופא נוסף. מומלץ לבחור ברופא שיש לו התמחות בסוגי הניתוחים האלה - אנדו-אורולוגיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית