פינוח תוצאות פט סיטי דחוף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

02/04/2020 | 22:26 | מאת: דיאנה

אבא שלי שנה לאחר כריתת ערמונית עשה בדיקת דם psa והערכים ממשיכים לעלות נשלח לעשות פט סיטי והתוצאות לא ברורות אשמח לתשובה כי לא מצליחים להשיג את הרופא המטפל

שלום דיאנה. אני לא יכול לראות את התשובה.

03/04/2020 | 22:57 | מאת: דיאנה

קליטת יתר פוקלית קטנה בסימפיזיס פוביס מימין ובספק בגוף החוליה d6 ללא ממצאים מורפולוגיים פתולוגים. בשימוש ב-psma f18 קליטות יצר בשלד אינן ספיציפיות ולא מעידות בהכרח על פיזור משני ג'רמי אך מומלץ המשך מעקב לאור עליה בסמן.

המשמעות היא שיש קליטות בתהליכים קטנים בעצמות, אבל אי אפשר להגיד כעת שמדובר בגרורות, אלא יש לחכות ולחזור על הבדיקה במידה ו-PSA ימשיך לעלות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית