אנטיביוטיקה מונורול שלא לצורך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

23/12/2019 | 16:48 | מאת: ליאן

דר' שלום ותודה מראש, שבועיים סובלת מכאבי בטן תחתונה וכל הבטן כאבים חזקים מאד גם באמצע הלילה, השבוע רופאה שלחה אותי לבדיקות u.s בטן ושלפוחית השתן (עדיין ממתינה לתור) ובדיקת שתן שעשיתי ויצא ליקוציטים 250 ולקחתי אתמול בלילה מונורול. היום הגיע תשובת תרבית שלילית מתברר שלקחתי לחינם מונורול. בחמישי אני אצטרך מוקסיפן כי אני עוברת שתל בפה. האם המונורול שלקחתי לא לצורך יכול לגרום נזק למערכת השתן בעתיד? לא בריא לקחת סתם. תודה רבה לך אני מאד חוששת.

לא בריא לקחת אנטיביוטיקה סתם מפני שזה עלול ליצור זנים של חיידקים שהם עמידים לאנטיביוטיקה. במקרה שלך, אני לא חשוב שאת צריכה יותר מדי לחשוש מלקיחה חד פעמית של אנטיביוטיקה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית