גידול בכליה לאחר בדיקת m ri

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

18/11/2019 | 08:46 | מאת: מנשה

שלום לכם! אימי בת 74 במצב בריאותי די ירוד..בתחילת ספטמבר לאחר בדיקת m r i בטן נתגלה ממצא של "ציסטה באספקט אחורי של כליה ימנית בגודל 3.2 ס"מ" ולסיכום נכתב "תהליך הטרוגני של כליה שמאלית מתאים לפחות ל 3 bosniac וחשוד לrcc" בייעוץ אורולגי הומלץ על ניתוח דחוף בכליה להוצאת הגוש החשוד.

שלום מנשה. מה השאלה?

20/11/2019 | 21:42 | מאת: מנשה

לאור הממצאים שפירטתי..האם אין מוצא וטיפול חוץ מניתוח שנראה לי שהוא מאוד קשה במצב הגופני שהיא נמצאת בו היום?? האם יש טיפולים אחרים שיכולים לעזור? תודה מראש.

אני לא יכול לתת לך חוות דעת בלי להיות מצוי בפרטי המקרה. עקרונית, אפשר לשקול במקרים מסויימים מעקב או טיפול אבלטיבי מול האופציה הניתוחית. זה תלוי במצבה הבריאותי של אמך, ברמת הסיכון בניתוחי, איך נראה הגידול בסיטי.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית