הדיוק בין ציסטוקופיה לctu

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

11/11/2019 | 13:41 | מאת: א.כ.

שלום האם יתכן שבבדיקת ציסטוסקופיה לא יראו שום עדות לגידול ובctu כן יראו ? ב. היכן במערכת השתן בדיקת הctu מדייקת יותר ? ג.למה הפרוטוקול מחייב לבצע את שניהם על מנת לשלול את המחלה בדרכי השתן?

שלום. אמנם ה-CTU מדגים את רוב דרכי השתן, אבל בגלל שחומר ניגוד לא ממלא את כל השלפוחית ובכלל לא את השופכה, אנחנו עושים ציסטוסקופיה כדי לראות אם יש גידולים בשופכה ובשלפוחית. אנחנו משתמשים ב-CTU בעיקר בשביל לראות אם יש גידולים בשופכנים ובכליות.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית