גידול בשופכן של 1 ס״מ לבעל כליה אחת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

10/09/2019 | 01:14 | מאת: מוטי

הי, נמצא גידול של 1 ס״מ בשופכן, הוצא באורטרוסקופיה ובמעבדה אין תשובה חד משמעית אם שפיר או ממאיר. פרט חשוב: בעל כליה אחת מלידה. מה מומלץ לעשות: 1) ניתוח -פתיחת הבטן, הסרת החלק הנגוע של השופכן. 2) לא לעשות דבר ולהיות במעקב 3) לעשות אורטרוסקופיה נוספת ולנסות לקחת דגימה נוספת. 4) אחר?

שלום מוטי. צריך לקרוא את התשובה הפתולוגית ולהבין במה באמת מדובר. האם באמת אין תשובה חד משמעית אם מדובר בממאיר או שפיר? או שההתלבטות היא בין high grade ל-low grade. יש משמעות גדולה להבדלים האלה. בכל מקרה, אם הפתולוגיה לא ברורה, אני ממליץ דבר ראשון לקבל חוות דעת שניה על הפתולוגיה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית