גידולי שלפוחית השתן חוזרים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

11/07/2019 | 12:08 | מאת: D

במעקב אחרי THG ממצא 1.האם גידולים 4 מ"מ יכולים להיות שפירים כאשר הציטולוגיה שלילית 2.קראתי על מערכת בשם EPICHEK BLADDER שיכולה לזהות גידולים ללא בדיקה פןלשנית.ייתכן שהמערכת תכנס לבתי החולים ?

שלום. 1. גידולים בשלפוחית יכולים להיות שפירים במיעוט המקרים. כאשר הציטולוגיה שלילית, גידולים קטנים עדיין יכולים להיות ממאירים, אבל בדרך כלל הם בדרגת אגרסיביות נמוכה (low grade). 2. הבדיקה של אפיצ'ק אכן יכולה לזהות חזרה של גידולים בשלפוחית ללא ציסטוסקופיה, בעיקר כשמדובר בחזרה של גידולים שהם אגרסיביים יותר (high grade). בינתיים המערכת לא קיימת בבתי חולים, אם כי האורולוג בבי"ח יכול להפנות לבדיקה, והמטופל יכול לעשותה על חשבונו.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית