בדיקת MRI לכאבים באשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

09/07/2019 | 13:31 | מאת: ערן

שלום, אני בן 44, עברתי לפני יותר מ 20 שנה ניתוח הידרוצלה באשך שמאל שלאחריו אני סובל ברוב הזמן מכאבים. עשיתי עשרות בדיקות אולט אשכים שלא הראו ממצא משמעותי למעט סימנים של דלקת לעיתים. רציתי לדעת אם בדיקת MRI תוכל לתת עוד מידע שיסביר את הכאבים.

שלום ערן. MRI הוא לא בדיקה טובה כשמדובר באשכים. בגלל הנגישות שלהם, US היא הבדיקה הטובה, אבל גם היא טובה מבחינה אנטומית. היא מראה את מבנה האשך ומה שמסביבו, ויכולה להראות זרימת דם בתוכו. אתה מתאר כאבים של 20 שנים עם בדיקות אולטרה-סאונד תקינות. נשמע כאילו מדובר בפתולוגיה עצבית באשך ואת זה אין בדיקה שיכולה להדגים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית