פענוח בדיקת psa לבדיקה שבעלי עשה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/06/2019 | 17:25 | מאת: א.ד

שלום בעלי בחול" לאחרונה לא הרגיש טוב בבדיקות הדם psa התוצאה היתה 10.87ng/ml בבדיקה נוספת שנערכה 15 יום לאחר מכן התוצאה היתה 13.7 ng/ml האם זה מעיד על משהו הכיוון היה בפרוסטטה אודה לך אם זה יהיה אפשרי להבהיר לי את תוצאות הבדיקה תודה

שלום. PSA גבוה קשור לסיכון שבביופסיה נאבחן סרטן ערמונית. אבל יש עוד סיבות ש-PSA יכול לעלות. לדוגמא, דלקת או זיהם בערמונית או בדרכי השתן התחתונות. את כותבת שבעלך לא הרגיש טוב. לכן, יש צורך לבצע בדיקות שתן כדי לראות אם יש לו דלקת, לטפל בהתאם, ולחזור על ה-PSA אחרי חלוף הדלקת.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית