תאים אטיפיים בבדיקת שתן לציטולוגיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/01/2019 | 13:26 | מאת: חיים לוגסי

שלום, אני בגיל 65. מזה כשנה וחצי התגלו אצלי תאים סרטניים במערכת השתן בכיס השתן , עברתי ניתוחים לכריתת הגידול, קבלתי שטיפות - 15 במספר. שלאחריהם נעשו בדיקות ציסקופיה. תוצאות הבדיקות הראו לאורך הזמן - תקינות. בבדיקה שעשיתי לאחרונה לעומת זאת, נמצא בבדיקת השתן לציטולוגיה תאים אטיפיים, כאשר בדיקת הציסקופיה עצמה נמצאה תקינה לחלוטין. הפרופסור הפנה אותי לצילום ct urography. מה המשמעות של כל זה? אשמח לתשובה חיים

שלום חיים. המשמעות היא שנראו בשתן תאים שלא נראים רגילים. אני מבין ממה שכתבת שהתאים גם לא נראים ממש חשודים לממאירים, מפני שכשזה המצב, מציינים זאת מפורשות. עם זאת האורולוג ביקש שתעשה CT כדי לראות שאין ממצא בכליות או בשופכנים שיכול להסביר נוכחות תאים כאלה בשתן.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית