גידול קטן בכליה _-_-_-===

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/01/2019 | 12:54 | מאת: מוני

האם נתקלת במקרי בהם היה חשד לגידול כליה מסוג קרצינומה )(לפי mri גודלו 1 ס"מ אר סיסי נמצא במעטפת הכליה) ובמעקב הגידול קטן עם הזמן ואפילו נעלם והחולה לא נזקק לניתוח . מתי מסתפקים במעקב ומתי ממליצים על ניתוח ? מה הסכונים בניתוח לטווח הארוך ?

גידולים בני 1 ס"מ הם בעלי סיכון של כ-70-80% להיות ממאירים. גם אם מדובר בגידול שפיר, הוא בדרך כלל לא קטן עם הזמן. מעקב בדרך כלל מומלץ במטופל עם גידול קטן שהוא בעל סיכון ניתוחי גבוה. כששוקלים מעקב, מומלץ לבצע ביופסיה מהגידול. הסיכון העיקרי לטטוח ארוך בניתוח לכריתה חלקית של כליה הוא אובדן הכליה עקב הניתוח, ירידה בתפקוד הכליה בעקבות הניתוח או חזרה של הגידול.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית