החלמה מניתוח להסרת גידול מהכלייה באמצעות רובוט

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

12/08/2018 | 21:44 | מאת: רונן

שלום ד"ר לפני שבוע אבי עבר ניתוח להסרת גוש מכלייה ימין קןטב עליון אחורי נמצא בבית מיום חמישי סובל מבחילות, דימום מחור הנקז ושטפי דם בגוון שחור לאורך כל צד הבטן הימנית נוטל אליקוויס קבוע שהופסק לפני הנתיוח האם מה שאני מתאר הינו מצב נורמאלי בשלב ההחלמה והאם ניתן לחזור לאליקוויס?

שלום רונן. את השאלה לגבי האליקוויס צריך להפנות לרופא המנתח. לגבי מה שתיארת, יכול להיות שיהיו שטפי דם מתחת לעור לאחר הניתוח, אבל אם מדובר בשטף דם שהולך ומתפשט והוא מלווה בדימום מחור הנקז, עולה החשד לדימום פעיל, ויש צורך לפנות במהירות לרופא המנתח או למיון.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית