שתן לציטולוגיה ( אחרי יוניתרמיה)

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

16/07/2017 | 10:18 | מאת: פ.

שלום, בן 80. מצ"ב תוצאות שתן לציטולוגיה לאחר טיפולי יוניתרמיה. א. מה משמעות המימצאים? ב. האם צריך לקחת ביופסיה? תודה רבה

שלום. לא צירפת את תוצאות הציטולוגיה.

17/07/2017 | 18:08 | מאת: פ.

שלום, א. אני מצרף שוב. בתודה

אני חושב שיש בעיה באתר בצירוף קבצים. אתה יכול להעתיק את התוצאה לגוף של הטקסט?

17/07/2017 | 19:41 | מאת: פ.

בבקשה: blood' inflamatory exudate' few atypical urothelial cells' ;

משמעות התשובה היא שלא נראו תאים ממאירים או חשודים לממאירים. נראו תאים שלא נראים לגמרי למראה הרגיל של תאי שלפוחית ולכן התואר "אטיפיים". במצב כזה, כיוון שמדובר בטיפולי יוניתרמיה, הייתי ממשיך מעקב על ידי ציסטוסקופיה וציטולוגיה חוזרות בעוד 3 חודשים.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית