מימצא היפרמי בשלפוחית השתן - מודאגת

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

19/04/2017 | 13:34 | מאת: יעל

שלום רב, לפני כשנה וחצי נמצא לי גידול בשלפוחית בדרגה נמוכה ולא חודרני ואני מקבלת BCG .כעבור 8 חודשים מאז תחילת הטיפול הרופא ראה בציטוסקופיה "צ'ופציק" כהגדרתו. כעבור 3 חודשים שוב ראה את "הצ'ופציק". בפעם האחרונה שעשיתי לפני 4.5 חודשים אמר שהצ'ופצ'יק לא נראה. במשך כל הזמן הזה אני ממשיכה לקבל BCG לפי הפרוטוקול. היום חצי שנה מאז קבלת הBCG האחרון (כעבור 4.5 חודשים מאז הבדיקה האחרונה) נמצא בדופן האחורי אזור היפרמי זעיר. הרופא אמר שאעשה שוב בדיקה בעוד 3 חודשים. אני אמורה עוד שבוע להמשך ולקבל BCG עוד 3 פעמים. שאלתי האם זה יכול להיעלם או לא לגדול, האם המשך קבלת הBCG יכול להעלים את זה, או שבהכרח כך מתחיל גידול סרטני ואם כן האם לא כדאי כבר לנתח בתודה מראש

שלום יעל. לא ראיתי את הממצא כך שאני לא יכול לחוות דעה עליו. אם האורולוג לא חשב שצריך לדגום את הממצא, הוא כנראה חושב שהוא שפיר. יש חשיבות גם לתשובה של בדיקת השתן לציטולוגיה שאני מניח שהוא לקח.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית