איזה בדיקות אבחנתיות מקובל לעשות ?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

20/03/2017 | 16:02 | מאת: דוד

ד"ר גל קרן פז, ידוע לי שבדיקות האבחנה לסרטן ערמונית הן MRI, US , וביופסיות. השאלה שלי אם גם CT זו בדיקה שנעשית לצורך אבחון סרטן ערמונית ?? כי מדובר כאן ברקמות רכות ו - CT יכול לגרום לנזק קרינתי לערמונית, האם CT זו בדיקה מסוכנת לערמונית ? תודה, דוד

שלום דוד. CT היא לא בדיקה טובה לערמונית עצמה. MRI מדגימה את הערמונית הרבה יותר טוב. CT היו עושים פעם כדי לראות אם יש גרורות. היום מקובל יותר להשתמש ב-PET/CT PSMA. ה-CT לא מזיק לערמונית.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית