קרינה מקומית לאחר ניתוח רדיקלי - המשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה אונקולוגית

07/01/2017 | 18:50 | מאת: איתן

שלום ד"ר קרן-פז, בבקשה ראה שאלת המשך שלי מתאריך 5/01/2017 תודה

שלום איתן. אנחנו יוצאים מתוך ההנחה שעליית ה-PSA קשורה להתרבות של תאי הסרטן. אנחנו לא יכולים לדעת ברמה כזאת של PSA אם הם נמצאים רק באזור שבו היתה הערמונית או שהם כבר יצאו ממנו. אנחנו יכולים להבין מהמחקרים שהראו שיש יתרון להקרנות כשה-PSA מתחת לרף מסויים, שככל שה-PSA גבוה יותר כך יש סיכוי שהסרטן נמצא מעבר לאזור שבו היתה הערמונית. כשה-PSA הוא 0.16, רוב הסיכויים שתאי הסרטן ממוקמים באזור האגן, ואנחנו יודעים שהקרנות יכולות להצליח במקרה הזה.

מנהל פורום אורולוגיה אונקולוגית