אנגיו צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

11/08/2011 | 16:44 | מאת: טטיאנה

שלום רב בחשד לאדנומה של פראתיקואיד בצעתי בדיקת אנגיו צוואר D . תיאור הבדיקה : מתחת ומאחורי אונה ימין תירואיד הודגמה קשרית בקוטר 1.2 ס"מ המתאימה לאדנומה בצמוד לקנה. השאלה שלי היא : האם מדובר בגידול שפיר (ברור לי שאצטרך לעבור ניתוח) או שחס וחלילה יש רמז למשהו ממאיר ? בתודה

שלום רב, גידולים ממאירים של בלוטת יותרת המגן נדירים ביותר. במקרים כאלו רמות הקלציום וה PTH מאוד גבוהים (בצורה חריגה). מצב זה נדיר ביותר וקורה בחלקיקי אחוז מהחולים. ממליץ להירגע מכיוון שהניתוח פשוט ולא מסוכן. יכול להתבצע כיום גם בחתך קטן במיוחד. ממליץ לבצע מיפוי פרתירואיד עם מיבי ולהגיע עם התשובות ליעוץ במרפאתינו באסותא (03-7645464). בהצלחה, ד"ר אבי חפץ, א.א.ג. יו"ר החברה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר בישראל, היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת אאג וניתוחי ראש צוואר באסותא 03-7645464. www.aram-ent.co.il

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)