השוואה בין שתי בדיקות

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

07/12/2016 | 10:05 | מאת: רונן

בשנת 2014 ביצעתי דיקור FNA בשתי קשריות בבלוטת התריס שיצא תקין לאחר הדיקור ביצעתי בדיקת US שתוצאותיה העקריות: אונה ימנית מוגדלת 22*25*52 והודגמה קשרית בגודל עד 25*17*22 עם זרימת דם היקפית ללא הסתיידויות איסטמוס בצמוד לאונה הימנית קשרית בגודל עד 7 מ"מ אונה שמאלית:הודגמה קשרית 15*12 מ"מ לפני מספר ימים ביצעתי בדיקת מעקב שתוצאותיה כדלקמן: אונה ימנית מוגדלת 26*24*45 הודגמה קשרית דומיננטית בגודל עד 23*24*35 TIRADS4A ללא הסתיידויות. אונה שמאלית בגודל תקין לא הודגמו גושים סולידיים או ציסטים ללא הסתיידויות. ללא בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר הקדמי דו צדדי. מספר שאלות: -האם זה שכיח שגודל האונה יכול להשתנות במו מה שקרה עם האונה הימנית? -האם יכול להיות ששתי קשריות מהאונה השמאלית נעלמו כלא היו? -מה המשמעות של TIRADS4A? -האם גידולה של הקשרית באונה הימנית מצריכה בירור נוסף למרות שכבר ביצעתי דיקור? מאיזה גודל אונה נחשבת מוגדלת? תודה רבה

שלום רב, לא סביר שקשריטת נעלמות. ייתכן ולא זיהו אותן בבדיקה האחרונה. לגבי הקשרית שגדלה מימין- הגדילה משמעותית יחסית ( כ 30-40%) טבמקרים כגון אלו, כשהגוש מתקרב ל 4 סמ, יש לקול כריתת הגוש. לפני כם הייתי ממליץ US איכותי של הצוואר וניקור של הגוש לביופסיה. ניתן במרפאתינו לבצע את הבדיקה ע"י רוופאים מעולים והתשובה הראשונית במקום (03-7645464 ד"ר בלנק או ד"ר מאירסדורף). עם התשובות הייתי מגיע ליעוץ מכיוון שבדיקה ומישוש הגוש חשובות לא פחות מה US והניקור. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)