שלום אשמח לפיענוח בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

14/10/2016 | 12:27 | מאת: שי

שלום.. לאחר כאבים בגרון של כמה שנים עשיתי בדיקה תוצאות הבדיקה בלוטות רוק: לא הודגם ממצא מוקדי פרט למספר בלוטות לימפה בגודל 1.2 ס"מ בבלוטת פארוטיס . לא הודגמה הרחבה של צינורות או סיאלוליטיאזיס. תת ליסטי דו צדדי הודגמו מספר בלוטות לימפה בגודל עד 2.2 ס"מ עם מבנה סונוגרפי שמור . ממצא לוואי : קשר בעל אקוגניות מעורבת בגודל כ 1*0.5 ס"מ בחלק תחתון של אונה ימנית של בלוטת מגן... אשמח להבין את תוצאות הבדיקה תודה רבה מראש (יש לציין שהכאבים התחילו לפני כמה שנים לאחר טיפולי לייזר להורדת שיער באזור הגרון

שלום רב, בלוטות הלימפה קרוב לודאי לא משמעותיות וניתן לעקוב אחריהן לאחר בדיקה ומישוש לשהן. לגבי הממצא בתירואיד- גושים בגודל 1 סמ ומעלה מומלץ לנקר לביופסיה בהכוונת US. לכן ממליץ לפנות לביצוע US איכותי של הצוואר ובמידה והממצאים ללא שינוי- לתאם ביוספסיה. ניתן לבצע במרפאתינו באסותא. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)