זפק בבלוטת התריס ונדודי שינה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/10/2016 | 20:59 | מאת: orit

שלום,אני בת 45 לפני כ5 שנים גילו לי זפק שפיר בבלוטת התריס...בשנה האחרונה התחלתי גם לראות ויזואלית בליטה בצוואר..אם כי קטנה. מלבד הזפק לפי הבדיקות ולפי הרגשתי תפקוד הבלוטה מאוזן..לא יתר ולא תת. שאלתי היא: בשנה האחרונה אני סובלת מאינסומניה כרונית ישנה אולי שעה בלילה(כבר שנה שלמה). האם יש קשר בין בלוטת התריס לנדודי השינה ? תודה רבה

שלום רב, לא נשמע שיש קשר לאינסומניה אך יכול לגרום לתחושת מחנק בשכיבה פרקדן. עקב גדילתו מציע להגיע לבדיקה וייתכן שיש צורך ב CT לצורך הערכת הגודל הרמיתי של הממצא. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

12/10/2016 | 15:25 | מאת: orit

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)