פענוח תוצאות סיטי בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/10/2016 | 13:08 | מאת: מאיה

הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלייים ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. מודגמת מלאות בסינוס מקסילרי מצד שמאל. מודגם עיבוי וחוסר התפתחות חלקי של תאי המסטואיד מצד ימין. תירואיד מוגדל. מודגמים ממצאים היפודנסים מרובים דו צדדי בשתי אונות וגם מודגמות הסתיידויות גסות באונה הימנית-מומלץ המשך מעקב ע"י us צוואר. בריאות בפסגות מודגמות שינויים פיברוטיים. קשת האאורטה שינויים טרשתיים. שאר האברים ללא ממצא פתולוגי. מה משמעות התוצאות? עשינוי במקביל ניקור עדיין אין תשובות, פשוט הבלוטה גדלה מ-3.5 ס"מ ל-4.5 ס"מ

שלום רב, ראה תשובה בפורום גידולי ראש צוואר. בברכה. ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)